neděle

28/01/17

Jsi tu čtvrtý den.

Včera ses konečně byla projít k moři a zase si uvědomuješ, jak tě ten pohled na vlny uklidňuje. Moře je ledové, ale tobě to nevadí. Stejně se na něj raději díváš. Vybil se ti mobil a cestou domů jsi docela promrzla. V noci ti nebylo nejlíp, ale stihla ses podívat na celou třetí sérii norského teen seriálu a pak uprostřed noci psala všem kamarádkám euforické zprávy.

Slunce vysvitlo a tobě slzí oči, když si to na kole šlapeš ke studentskému domu. Vypadá to, že se bazar oblečení vydala většina mezinárodních studentů. Potkáváš toho Čecha, co ti včera někdo říkal, jestli ho náhodou neznáš. Neznáš, ale teď mu podáváš ruku, a on se netváří a pospíchá pryč. Tak sorry, kluku. Doráží za tebou kamarádi. Kupuješ si za 40 peněz nenošené šaty, později si zjišťuješ, že původní cena byla mnohem víc než desetinásobná, a prošívaný zateplený bomber za 20 peněz. Máš radost. Sama jsi překvapená tou barevnou paletou, tvůj šatník už pár let ovládá černo-šedo-bílo-modrá střídmost.

Později jedete do botanické zahrady, máš na sobě novou bundu a stále máš radost, místní kaktusy jsou vyšší než ty, v tropickém skleníku mají rybníček s neviditelnými piraněmi, v kavárně mají æblegrød zdobený šťovíkem a skvělé americano.

Dostaneš zprávu, že buddy, na fotkách jako vystřižený z promo fotek jistého britského boybandu, se konečně chce potkat. Z botanické zahrady to je celých 363 metrů k jeho bytu. Pět minut stepuješ před domem, abys zase nebyla ten nerd, co se vždycky objeví první. Zvoníš, třetí patro vpravo. Jsi mile překvapená, že na tebe ihned nespustí anglicky. Z boyband buddyho se klube sympatický kluk, a když se ho Němka ptá na dánskou hudbu, ukazuje se, že se z něj vlastně klube sympatický kluk s podobným hudebním vkusem jako máš ty. Jen na Marii Key se neshodnete.

Nefungujou ti světla na kole a ty to ještě pořád bereš moc vážně, nechceš riskovat pokutu, tak zakončíš den tříkilometrovou procházkou zpátky domů. Chodník je kluzký, stehna ti tuhnou chladem a v sousedství jsou na obloze vidět hvězdy.

Měla bys zainvestovat do cyklistické helmy.

1 komentář:

  1. Moře. <3 Už se na něj těším!

    A jsi fakt dítě štěstěny, vždycky za pár drobných přineseš nějakou super věc, jen tak jakoby nic. :D Ale hlavně si kup jídlo (a helmu, a světlo na kolo), modelíno! Mám si připadat staře, že si tě ještě pamatuju celkem barevnou? :D A binge-watching bez komentáře!!! :D

    Ty kaktusy chci domů Když jsou velké jako lidi, tak by to mohli být super kamarádi...

    Mám radost, že Ken je vlastně ňuňátko.

    OdpovědětVymazat